Inovativnost i kvalitet


Voćarstvo Izvor: Agro Dan 17.07.2017.
Inovativnost i kvalitet

U danima kada srpski poljoprivredni proizvođač pokušava da se pozicionira na tržištu sa što boljim i kvalitetnijim proizvodom, naročito kada tržište Srbije postaje sve liberalnije i otvorenije za konkurente iz inostranstva, nije suvišno pričati o višim stepenima prerade voća. Jedna od tih priča je proizvodnja i prodaja sušenog voća u selu Mirosaljci, nedaleko od Arilja. Poznato je da je sušeno voće na srspkoj trpezi najzastupljenije tokom praznika. Svedoci smo sve popularnijeg „pokreta“ zdrave hrane, čije pristalice preferiraju veće količine upravo ovakvih proizvoda. Prilikom boravka u Arilju, posetili smo firmu „Drenovac“ koja se dugi niz godina bavi otkupom, preradom i prodajom duboko zamrznutog i sušenog liofilizovanog voća od čega su najčešće zastupljeni malina, kupina, šljiva, jagoda i druge voćne vrste.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde...

 

 

 

 

Nemanja Bojčić, kompanija „Drenovac“ selo Mirosaljci