Stvaranje dodatne vrednosti

Uvođenjem koncepta integralne proizvodnje kod malih gazdinstava, opština Ruma je sa Poljoprivrednom stručnom službom ove jeseni započela višegodišnji projekat, koji za cilj ima da unapredi konkurentnost njihovih proizvoda. Osim što bi na taj način tradicionalni proizvodi lakše stigli do kupca, nizom mera i sami proizvođači obavezali bi se da njihov proizvod mora biti ne samo kvalitetan, već i zdravstveno bezbedan. Samo jedan nivo prerade dovoljan je da proizvod dobije dodatnu vrednost, a to je od velike važnosti za sve, posebno za mala gazdinstva, kaže Sanda Klještanović iz rumske Poljoprivredne stručne službe. Postoje razni načini prodaje danas, od kućne preko pijačne pa do internet prodaje „na klik“ ali za sve te proizvode važi isto pravilo: moraju biti zdravstveno bezbedni, kaže Sanda.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde…

 

 

 

 

Sanda Klještanović, PSS Ruma

 

 

 

Čitajte još: