Planirati setvu u optimalnom roku

Planirati setvu u optimalnom roku

Miholjsko leto sa nešto padavina omogućilo je ratarima u Sremu da obave kvalitetnu setvu pšenice. Koliko je važno da im
Zadruge jačaju sela

Zadruge jačaju sela

Osnivanje i obnavljanje zadruga i njihova funkcionalnost trebalo bi da ožive srpska sela. Zadruge u Gadžinom Hanu i Merošini već
Šabački brend „ZaDruga“

Šabački brend „ZaDruga“

Grujica Žunić iz sela Zablaće kod Šapca godinama je delio sudbinu mnogih srpskih zemljoradnika – radio je krvavo, a zarađivao
Jesenja zaštita voća

Jesenja zaštita voća

Čišćenje voćnjaka, plavo prskanje i krečenje stabala su obavezne mere za zaštitu zasada u narednom periodu. Stručnjaci za zaštitu bilja
Vodeći proizvođači se ne izjašnjavaju

Vodeći proizvođači se ne izjašnjavaju

Po­sle­di­ce su­še po sun­co­kret su mi­ni­mal­ne u od­no­su na dru­ge ra­tar­ske kul­tu­re i zbog to­ga ne po­sto­ji raz­log za zna­čaj­ni­je
Kvalitetnom pripremom do dobrog prinosa

Kvalitetnom pripremom do dobrog prinosa

Optimalni rok setve ozimih strnih žita u Šumadiji je od 5. do 25. oktobra. Pod ozimom pšenicom u ovom delu
Besplatna analiza oko 4.000 hektara

Besplatna analiza oko 4.000 hektara

U Bečeju je Komisija za sprovođenje postupka analize poljoprivrednog zemljišta i ove godine otvorila konkurs za besplatnu kontrolu plodnosti obradivog
Brend belopalanačkog kraja

Brend belopalanačkog kraja

Domaćini u belopalanačkom kraju kažu da uz banicu najbolje idu specijaliteti od paprike vrtke, još jednog brenda koji je specifičan
Salašarski turizam kao šansa

Salašarski turizam kao šansa

Iako se o salašarskom turizmu već 15 godina govori kao velikom potencijalu, svega nekolicina domaćina u Vojvodini se time bavi.