Zimska epizoda “Žestivala”

Zimska epizoda “Žestivala”

Međunarodni festival  prirode i tradicije, popularno nazvan po rakiji Žestival, prvi put je održan kao zimska manifestacija u Užicu.  Izlagači
Petogodišnji plan

Petogodišnji plan

Grad Leskovac je, definišući strateške ciljeve za razvoj turizma, u prvi plan stavio crkve, manastire, spomenike, ali i tradiciju, običaje,
Orezivanje odložiti za februar

Orezivanje odložiti za februar

Meteorološke prilike ovih dana su u žiži javnosti pre svega zbog zagađenja vazduha, ali su vremenski uslovi najvažniji za poljoprivrednike.
Zahtev isključivo poštom ili na pisarnici

Zahtev isključivo poštom ili na pisarnici

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u
Seckano sveže povrće umesto zamrznutog

Seckano sveže povrće umesto zamrznutog

Zanimljiva ideja od skoro je zaživela u zadruzi „Stari Banat“ iz Sakula. Naime, tamo je pokrenut pogon za obradu povrća,
Organsko vino vinarije „Plavinci“

Organsko vino vinarije „Plavinci“

Organsko vino je sve traženiji proizvod na domaćem, a posebno na probirljivim inostranim tržištima. Evidentna je želja vinara u Srbiji
Prirodni mrest jedino rešenje

Prirodni mrest jedino rešenje

Iako se već dve decenije, na Biološkom fakultetu u Beogradu sprovodi istraživanje fonda pastrmke u Srbiji, naša zemlja i dalje,
Raste broj učesnika i posetilaca

Raste broj učesnika i posetilaca

Ovogodišnji, inače jubilarni Sajam suvomesnatih proizvoda u Čajetini, održaće se od 14. do 16. februara u porti svetog proroka Ilije