Usevi nisu u opasnosti

Usevi nisu u opasnosti

Ozimi usevi u Republici Srpskoj u fazi su mirovanja i za sada nisu ugroženi naglim temperaturnim promjenama, procenjuju agrometeorolozi Republičkog
Kako isfinansirati prolećnu setvu?

Kako isfinansirati prolećnu setvu?

Prolećna setva u Tamnavi otpočeće u martu, a pred početak setve poljoprivredne proizvođače očekuje priprema zemljišta za setvene radove uz
Svetski, a naš

Svetski, a naš

Novosadski suncokret seje se na površini od tri miliona hektara širom planete, što znači da je svaki osmi suncokret na
Prihrana  otežana zbog vremenskih uslova

Prihrana otežana zbog vremenskih uslova

 Pšenica u Sremu trenutno je u dobrom stanju, međutim, nedostatak zimskih padavina mogao bi da se odrazi na proizvodnju. U
Počinje setva jarih kultura

Počinje setva jarih kultura

 Setva jarih kultura trebalo bi uskoro da počne u Severnobanatskom okrugu. Međutim, zbog nedostatka sredstava kod poljoprivrednika, treba očekivati redukovanu
Tehnologija u poljoprivredi

Tehnologija u poljoprivredi

  U toku je prihrana pšenice. Kako bi što objektivnije procenili količinu azotnog đubriva potrebnog za prihranu, stručnjaci pronalaze savremene
Više šećerne repe nego prošle godine

Više šećerne repe nego prošle godine

Uprkos tome što je prošla godina bila najkritičnija za industriju šećera u Srbiji jer je površina zasejana šećernom repom bila
Stručnjaci za veći prinos

Stručnjaci za veći prinos

 Cena šećera je u padu, a proizvođači su dodatno uskraćeni i zbog toga što dobijaju višestruko manje državnih subvencija od
Njive će biti posejane ali ne i “nahranjene”

Njive će biti posejane ali ne i “nahranjene”

 Poljoprivrednici zbog smanjenih subvencija odustaju od agrotehničkih mera. Neće se sejati manje, ali za prehranu useva nema para, kažu u
Novosadski institut pomaže poljoprivrednike u Republici Srpskoj

Novosadski institut pomaže poljoprivrednike u Republici Srpskoj

 Stručnjaci novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo ponudili su poljoprivrednicima iz Novog Grada u Republici Srpskoj pomoć u poboljšanju kvaliteta