Kurs permakulturnog dizajna na Fruškoj gori

Kurs permakulturnog dizajna na Fruškoj gori

Permakultura je sve popularnija i na našim prostorima. Reč je o grani ekološkog inženjeringa, koja se zasniva na održivoj poljoprivredi
Prva “Кrompirijada” 21.i 22.septembra u Katićima

Prva “Кrompirijada” 21.i 22.septembra u Katićima

Prva po redu Кrompirijada biće održana u petak 21. i subotu 22. septembra, u Кatićima, kod Ivanjice. Ovu manifestaciju posvećenu
Rekrdan prinos i dobar kvalitet kukuruza

Rekrdan prinos i dobar kvalitet kukuruza

Zahuktava se berba kukuruza u Pomoravlju, Resavi i Levču, na oko 50.000 hektara. Prinosi su rekordni i kvalitet zrna je
Agrohemijska analiza zemljišta preduslov za uspešnu proizvodnju

Agrohemijska analiza zemljišta preduslov za uspešnu proizvodnju

Ova godina je primer da su poljoprivrednici koji su poštovali sve agrotehničke mere, a jedna od njih je analiza zemljišta,
Nedostatak berača najveći problem

Nedostatak berača najveći problem

Začinska paprika je jedna od najznačajnijih povrtarskih kultura i izvozni brend Srbije. Samo na području Vojvodine proizvodi se na 2.500
Organska ulica- pravo mesto za nabavku zdrave hrane

Organska ulica- pravo mesto za nabavku zdrave hrane

Organska ulica na Ribljoj pijaci u Novom Sadu ovog vikenda bila je obogaćena ponudom brojnih organskih proizvodjača, u sklopu manifestacije
Najavljena nova ulaganja u vinogradarstvo

Najavljena nova ulaganja u vinogradarstvo

I ove godine, u Vršcu se okupio veliki broj gostiju i turista, koji su sa domaćinima uživali u bogatom programu,
Kameni grad

Kameni grad

U podnožju planinskog masiva Orjen, u selu Žlijebe, smešteno je imanje i konoba Nikole i Špira Sikimića – poznatijie kao