Klimatski i zemljišni uslovi idealni za lesku

Klimatski i zemljišni uslovi idealni za lesku

Poslednjih godina u lozničkom kraju sve je više zasada leske. Razlog tome najviše je period eksploatacije ovog voća, ali i činjenica da ne
„Novogodišnji ukus fest”

„Novogodišnji ukus fest”

„Novogodišnji ukus fest” – festival domaće hrane i pića svečano je otvoren u Kombank dvorani. Na manifestaciji se predstavlja više
Deficitarne voćne vrste najisplativije

Deficitarne voćne vrste najisplativije

Poslednjih godina došlo je do ekspanzije u proizvodnji lešnika i borovnice, iako  se u prethodnoj godini najviše proizvodila šljiva, a
Dobra godina za krompir

Dobra godina za krompir

Proizvođači krompira u Srbiji su, za razliku od prethodnih sezona, ovom izuzetno zadovoljni. U većem delu Evrope zbog suše je
Tržište prepoznaje kvalitet

Tržište prepoznaje kvalitet

Na području Zlatiborskog okruga radi oko desetak većih ili manjih mlekara. Jedna od njih “Zapis Tare” iz Bajine Baste, posluje
Zadruga kao servis između države i poljoprivrednika

Zadruga kao servis između države i poljoprivrednika

Jedna od najstarijih zadruga u opštini Ražanj je zadruga ,,Jovanovac”, koja je stara 70 godina, može da se pohvali činjenicom
Sektoru prerađivača nedostaje milijardu dinara podsticaja

Sektoru prerađivača nedostaje milijardu dinara podsticaja

Iznos od naplate ekoloških taksi do kraja godine biće između 11 i 12 milijardi dinara, rekao je ministar zaštite životne
Tartufi – izuzetno traženi delikates

Tartufi – izuzetno traženi delikates

Nekoliko belih tartufa, teških oko 850 grama, prodato je u novembru na tradicionalnoj aukciji u gradu Albi, u italijanskom Pijemontu,