Podsticaji za razvoj pčelarstva

Podsticaji za razvoj pčelarstva

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da pčelari do 31. maja mogu da podnesu zahteve za podsticaj od 800 dinara po košnici.
Hladnjače se osiguravaju i sa po 600.000 evra

Hladnjače se osiguravaju i sa po 600.000 evra

Zbog raznih spoljnih izazova koji utiču na proizvođače, sve više poljoprivrednika se odlučuje da svoju imovinu osigura polisama. U Srbiji
U Mači setva završena u optimalnom roku

U Mači setva završena u optimalnom roku

U Mačvanskom okrugu setva svih ratarskih kultura uglavnom je završena u optimalnom roku. Zbog dobre otkupne cene, najvećim delom zasejan
Hleb „Sava“ poskupljuje za tri dinara

Hleb „Sava“ poskupljuje za tri dinara

Cene osnovnih životnih namirnica, šećera, brašna, ulja, svinjskog buta, mleka ostaju „zamrznute“. Hleb “Sava” u naredna tri meseca koštaće maksimalno
Snabdevanje neće biti ugroženo

Snabdevanje neće biti ugroženo

Ne postoji ni promil mogućnosti da snabdevanje stanovništva osnovnim životnim namirnicama bude ugroženo, saopštila je Vlada Srbije posle sednice Saveta
Za  Distributivni centar opredeljeno 700.000 evra

Za Distributivni centar opredeljeno 700.000 evra

Zakomplikovan izvoz na rusko tržište, ali i veliki uvoz, tvrde leskovački povrtari, oborio je cenu kupusa. Od Uskrsa berbe gotovo
Kiša pogodovala usevima pšenice

Kiša pogodovala usevima pšenice

Padavine tokom prethodnog perioda  dobro došle usevima ozime pšenice u Južnobačkom okrugu. Biljke se trenutno nalaze u fazi intenzivnog porasta,
Ogromna tražnja pšenice i brašna

Ogromna tražnja pšenice i brašna

Interesovanje za kupovinu brašna iz Srbije je veliko, a zahteve za kupovinu izvoznici su nedavno dobili iz Nemačke, Češke i
Dobre zalihe žitarica u Srbiji

Dobre zalihe žitarica u Srbiji

Srbija pridaje veliki značaj obezbeđivanju osnovnih životnih namirnica, o tome najbolje govori i nedavno obraćanje predsednika Aleksandra Vučića, i narod
Novi aditivi za bolji kvalitet hrane

Novi aditivi za bolji kvalitet hrane

Zdravija i održiva proizvodnja hrane jedan je od glavnih izazova sa kojima se suočava prehrambena industrija. Naučnici intenzivno istražuju nove