Konkurs u okviru projekta „Žene u izvozu hrane“

Konkurs u okviru projekta „Žene u izvozu hrane“

Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana, čije se kompanije bave proizvodnjom hrane, do 3. oktobra mogu da se prijave na konkurs
Dobar start preduslov uspešne proizvodnje

Dobar start preduslov uspešne proizvodnje

Bliži se i setva pšenice. A ono što je jako važno u ovom periodu, jeste da se sve neophodne pripreme
Preradom žetvenih ostataka do energetske nezavisnosti

Preradom žetvenih ostataka do energetske nezavisnosti

Iako Srbija ima problem sa viškom otpada i nedostatkom energenata, još uvek ne koristi dovoljno otpad za proizvodnju energije i
Kiša će umanjiti prinose soje i suncokreta

Kiša će umanjiti prinose soje i suncokreta

Kiša je krajem avgusta obradovala ratare. Očekivali su da padne dovoljno da mogu da pripreme zemljište za uljanu repicu i
Mlinari potražuju isplatu dugovanja

Mlinari potražuju isplatu dugovanja

Direktor poslovnog Udruženja mlinara „Žitounija“ Zdravko Šajatović potvrdio da je od Vlade Srbije zatraženo da proizvođačima brašna isplati dug od
Nova generacija obogaćenih kozjih sireva

Nova generacija obogaćenih kozjih sireva

Današnji potrošači su izbirljivi i zahtevni, i sve se češće odlučuju za inovativne proizvode. Upravo zato, proizvodjači kozijeg sira poslednjih
Nabavka 750 junica nadomestiće nedostatak mleka?

Nabavka 750 junica nadomestiće nedostatak mleka?

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Budimir Mugoša najavio je nabavku do 750 junica, koje bi
Robot “Gari” za više borovnica i zdraviji rod

Robot “Gari” za više borovnica i zdraviji rod

Institut BioSens i kompanija „Zeleni hit“ uz podršku naučnih fondova Evropske Unije razvijaju sistem za digitalno vođenje proizvodnje borovnice. Deo
Uglavnom jedemo strani pasulj

Uglavnom jedemo strani pasulj

Pasulja će ove zime biti na trpezama sigurno, ali ćemo umesto domaćeg, kuvati više inostranog. Godinama ga uvozimo pa će
Ovas i raž sve češći izbor ratara

Ovas i raž sve češći izbor ratara

Ovas i raž zbog svojih zdravih svojstava u poslednje vreme postaju sve zastupljeniji, kako u stočnoj, tako i u ljudskoj