Kako čuvati povrće nakon branja?

Kako čuvati povrće nakon branja?

Čuvanja povrća počinje u trenutku berbe, pa sve do momenta korišćenja, razgradnje ili propadanja. Za uspešan proces čuvanja povrća naročito
Med – velika izvozna šansa Srbije

Med – velika izvozna šansa Srbije

Izvoz meda u prvih pet meseci 2018. bio je veći šest odsto u odnosu na isti period prošle godine. Izvezene
Gotova žetva pšenice, čeka se formiranje konačne cene

Gotova žetva pšenice, čeka se formiranje konačne cene

U srednjem Banatu je žetva praktično završena, pšenica je bila zasejana na 56.000 hektara, a skladištari očekuju da još poneki
Kosidba na Rajcu od 13 do 15. jula

Kosidba na Rajcu od 13 do 15. jula

Od 13. do 15. jula održava se jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji – Kosidba na Rajcu. Ova manifestacija s
Uzgoj lavande može biti profitabilan

Uzgoj lavande može biti profitabilan

Lavanda može biti profitabilna kultura i u Srbiji pod uslovom da joj se nađe adekvatan teren, a kasnije i tržište,
Sve veća zainteresovanost za organsku proizvodnju

Sve veća zainteresovanost za organsku proizvodnju

Organskom proizvodnjom hrane u Srbiji bavi se oko dve hiljade proizvođača na oko petnaest hiljada hektara. To su, kko prenosi
Loše vreme onemogućilo žetvu

Loše vreme onemogućilo žetvu

Žetva u Pomoravlju ozbiljno kasni. Sa polja je skinuta tek polovina pšenice, dok je sa drugim strninama situacija nešo povoljnija.
Voćarima 300 kg mineralnog đubriva po hektaru

Voćarima 300 kg mineralnog đubriva po hektaru

Vlada Srbije je dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči 3,5 tona mineralnog đubriva КAN (27 odsto
Za vikend „Dani srpske kajsije“ u Miokovcima

Za vikend „Dani srpske kajsije“ u Miokovcima

„Dani srpske kajsije” biće održani za vikend 14. i 15. jula, u selu Miokovci, kod Čačka.  Prvog dana program počinje
Dobro upoznati pečurke

Dobro upoznati pečurke

Hladnije leto sa skoro svakodnevnim padavinama pogoduje pečurkama, pa ih u Šumadiji, po šumama i brdima ima skoro na svakom