Uvećan budžet za organsku proizvodnju u 2022. godini

Uvećan budžet za organsku proizvodnju u 2022. godini

U Srbiji  se blizu 7000 proizvodjača bavi organskom proizvodnjom pod kojom se nalazi  oko 21.000 hektara. Poslednjih godina imamo i
U zamahu je organska proizvodnja

U zamahu je organska proizvodnja

Proizvodnjom povrća bavi se sve veći broj vojvođanskih poljoprivrednika. Samo na području srednjeg Banata povrće se uzgaja na oko 2.000
Nagrade za “zdrave” ideje

Nagrade za “zdrave” ideje

Najbolji projekti uzgoja i prerade organske hrane nagradjeni su na Desetom  Organic konkursu NLB Banke i Komercijalne banke. Za deset
Domaća hrana visokog kvaliteta

Domaća hrana visokog kvaliteta

Organska proizvodnja u Srbiji ove godine prvi put imaće izvoz veći od 40 miliona evra, što je gotovo devet puta
Neophodna edukacija potrošača

Neophodna edukacija potrošača

Potrošači u zemljama Evropske unije troše milione evra godišnje na organsku hranu. U Evropi je prosečna potrošnja oko 50 evra
7000 proizvođača organske hrane u Srbiji

7000 proizvođača organske hrane u Srbiji

Sa usvajanjem strategije EU „Od polja do stola” ekološki proizvedena hrana dobija sve veći značaj. Reč je o paketu 27
Neophodan viši nivo prerade organskih proizvoda

Neophodan viši nivo prerade organskih proizvoda

Proizvodnja organske hrane u Srbiji zaživela  je u poslednjoj deceniji. U duhu vremena i potreba tržišta Sanja Maričić, poljoprivrednica iz
Višestruko uvećani podsticaji

Višestruko uvećani podsticaji

Izložbu organskih proizvoda na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu već 10 godina organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Nacionalno
Rok za prijavu predloga projekata je 24. avgust

Rok za prijavu predloga projekata je 24. avgust

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje “Serbia organica” poziva zainteresovane da učestvuju u pozivu za dostavljanje predloga izvozno orijentisanih projekata u
Organska proizvodnja dobra za sva živa bića

Organska proizvodnja dobra za sva živa bića

Slađana i Dragan Marković iz Zrenjanina duže od petnaest godina proizvode povrće, a  već čitavu deceniju po principima organske proizvodnje.