Zadruga “Agro Rtanj” osnovana uz podšku opštine Sokobanja

Zadruga “Agro Rtanj” osnovana uz podšku opštine Sokobanja

U selu Vrmdža, nedaleko od Soko Banje,  zemljoradnici su postali svesni da su udruženi jači, pa su zarto i osnovali
Da li otkupljivači namerno i u dogovoru obaraju cene otkupa kupina?

Da li otkupljivači namerno i u dogovoru obaraju cene otkupa kupina?

Sezona branja kupina je počela, ali vlasnici hladnjača ili ne otkupljuju to voće ili ga primaju u hladnjače, a da
Srbija vodeći proizvođač dunje u Evropi

Srbija vodeći proizvođač dunje u Evropi

Srbija je deseta u svetu prema rodu dunja, i prva u Evropi po njihovoj proizvodnji, čak i ispred Španije. Ove
Sela Janošik povoljno za uzgoj oblačinske višnje

Sela Janošik povoljno za uzgoj oblačinske višnje

Selo Janošik, u opštini Alibunar, sem po nalazištu nafte i tradicionalnim Danima ribara, poslednjih godina postalo je prepoznatljivo i po
Kvalitet zrna umanjen za oko 60%

Kvalitet zrna umanjen za oko 60%

Kišno vreme i duga žetva uticaće na pad kvalitet pšenice i brašna što ukazuje da ćemo ove godine kupovati hleb
Syngenta organizovala Dan polja u Guči

Syngenta organizovala Dan polja u Guči

U godinama poput ove, koju karakterišu specifični vremenski uslovi, zaštita useva od bolesti i štetočina, jedan je od najvećih izazova
Vremenske prilike dobre za šljivu i jabuku

Vremenske prilike dobre za šljivu i jabuku

Ove godine očekuje se dobar rod šljive i jabuke, rekao je za RTS  direktor Instituta za voćarstvo u Čačku. dr
Kvalitet garantuje zadovoljavajuću otkupnu cenu

Kvalitet garantuje zadovoljavajuću otkupnu cenu

Kašnjenje u isplati državnih subvencija jedan je od većih problema sa kojima se susreću stočari, među kojima i Dorel Stanču,
„Inovacija poljoprivrede za obezbeđenje rasta i zapošljavanje u prekograničnom regionu – Agrino”

„Inovacija poljoprivrede za obezbeđenje rasta i zapošljavanje u prekograničnom regionu – Agrino”

Poljoprivredna škola iz Vršca, pored poljoprivrednih škola iz Futoga i Rume, deo je IPA projekta Mađarska–Srbija usmerenog na poboljšanje inovativnog