Poljoprivrednici, proveravajte redovno eSanduče radi brže isplate sredstava

Poljoprivrednici, proveravajte redovno eSanduče radi brže isplate sredstava

Poljoprivrednici koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji treba redovno da proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave kako
Ne rizikujte s ranom setvom, idealno vreme od 1. do 20. aprila

Ne rizikujte s ranom setvom, idealno vreme od 1. do 20. aprila

Iza nas su natprosečno topli januar i februar, a visoke temperature su se nastavile i u martu. Ratari se uveliko
Agromarketov Olimp za zdrav usev i dobru pšenicu

Agromarketov Olimp za zdrav usev i dobru pšenicu

Svaka nova sezona donosi nove izazove u poljoprivredi. Svake godine, proizvođači se suočavaju sa bolestima koje ugrožavaju prinose i kvalitet
Žute i crne šljivine ose prete pančevačkim šljivicima

Žute i crne šljivine ose prete pančevačkim šljivicima

U regionu Pančeva, zasadi šljiva se nalaze u fazama cvetanja. Na postavljenim lepljivim klopkama u voćnjacima registrovani su ulovi imaga
Oglasili se malinari: Ne beremo ispod 350 dinara po kilogramu

Oglasili se malinari: Ne beremo ispod 350 dinara po kilogramu

Proizvođači malina u Srbiji najavljuju bojkot berbe ako cena bude ispod 350 dinara po kilogramu. Udruženje Vilamet iz Arilja zahteva
Pad proizvodnje mleka tokom prošle godine

Pad proizvodnje mleka tokom prošle godine

U 2023. godini, proizvodnja konzumnog kravljeg mleka u domaćim mlekarama smanjena je za 7,5% u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju
Izvođenje na ispašu zahteva odgovorno i stručno reagovanje

Izvođenje na ispašu zahteva odgovorno i stručno reagovanje

U štalskim uslovima uzgoja, tokom zimskog perioda, kravama, ovcama i kozama, daju se konzervisana kabasta hraniva, kojima su prilagođeni mikroorganizmi
Ministarka Tanasković obećala ispunjenje svih zahteva

Ministarka Tanasković obećala ispunjenje svih zahteva

Poznate su sve teme nedavnog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede. Po okončanju, predstavnik Udruženja poljoprivrednika Subotice, Marko Peić Tukuljac, rekao je