’’Sve po malo’’

’’Sve po malo’’

Ono što karakteriše poljoprivredu u Srbiji svakako je dominacija mešovitih gazdinstava, gde je najviše specijalizovanih za ratarsku proizvodnju, a odmah
Slede i novi propisi

Slede i novi propisi

Nacionalni savet za bezbednost hrane, koji će na naučnoj osnovi sugerisati kako da se ta oblast uredi u Srbiji, trebalo
Jesenje sorte još na čekanju

Jesenje sorte još na čekanju

Berba jabuka na području Srema je na samom početku, a trenutno se skidaju samo sorte Mucu i Greni Smit. Najveći
Manje od 30 dinara za ekstra klasu

Manje od 30 dinara za ekstra klasu

Vreme je berbe paprike, počeo je i otkup, a s njim i prvi problemi. Prema rečima proizvođača, cena je svakom
Zdrava i hranljiva

Zdrava i hranljiva

Interesovanje za heljdu, zdravu i hranljivu biljku, poslednjih godina stalno raste i na tržištu i među ratarima. Pogoduju joj tereni
Prijave za učešće do 18. septembra

Prijave za učešće do 18. septembra

Centar za organsku proizvodnju Selenča, Organik mreža i Evropska preduzetnička mreža pozivaju zainteresovane da se do 18. septembra prijave za
‘’Kvrgava koža’’ zaustavila izvoz

‘’Kvrgava koža’’ zaustavila izvoz

Pitanje zabrane izvoza vakcinisanog govedjeg mesa iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, moglo bi da bude rešeno na sastanku ministara
Godina rekordnih prinosa

Godina rekordnih prinosa

Da je ova godina izuzetno pogodovala usevima kukuruza slažu se i ratari iz južne Srbije. Poljoprivrednik Novica Stevanović, koji je