Šteta od vukova i pasa lutalica

Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava iz naseljenih mesta na teritoriji vrnjačke opštine, dobili su novčanu pomoć od Opštine Vrnjačka Banja kao nadoknadu štete zbog nastradalih ovaca od pasa lutalica i vukova.

Novčanu pomoć je dobilo 17 poljoprivrednih proizvođača koji su pretrpeli štetu po ovom osnovu, a po rečima predsednika Odbora za poljoprivredu i selo, Žarka Markovića koji je i uručio novac vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, ovo je prva grupa oštećenih kojima je u punom iznosu nadoknađena šteta.

Iako lokalna samouprava nije imala zakonsku obavezu da nadoknadi nastalu štetu koju su prozrokovale divlje životinje, doneta je odluka da se novčano pomogne oštećenim poljoprivrednicima i za ove namene je opredeljeno oko 260.000 dinara, istakao je Marković.

Ovom prilikom Marković je ukazao i na podsticajne mere iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede i sela Opštine Vrnjačka Banja za 2013. godinu i podsetio da je u mesnim zajednicama u toku akcija tehničkog pregleda traktora i poljoprivrednih mašina koja se, već šest godina, organizuje u saradnji sa Dunav osiguranjem.

Čitajte još: