Bolji dani za svinjarstvo

Osamdesetih godina prošlog veka u Mačvi I Sremu proizvodilo se gotovo milion I po tovljenika godišnje dok je danas taj broj skoro prepolovljen. Usled turbulencija koje su pratile svinjarstvo mnogi su odustali od ove proizvodnje, a oni koji nisu ovih dana zadovoljno trljaju ruke. U Asocijaciji stočara Srema I Mačve kažu da je ovo odlična prilika da se svinjarstvo unapredi I da za 4 godine, kad se završi proces sa vakcinacijom od svinjske kuge, spremno dočeka izlazak na svetsko tržište. Želja ovih ljudi je da se napravi I Edukativni centar sa jednom austrijskom firmom, a da se potom znanje I sredstva ulože u genetiku kako bi se dobila “srpska svinja”. Kada je prošle godine u ovo vreme srpsko svinjarstvo dotaklo dno I kada je velika većina zatvorila svoje farme, nekolicina ljudi iz Srema I Mačve okupilo se u Asocijaciji, priča nam njen predsednik I jedan od osnivača, Zoran Erić.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde…

 

 

 

 

Zoran Erić, predsednik  Asocijacije stočara Srem – Mačva

 

 

 

Milovan Ivanković, potpredsednik  Asocijacije stočara Srem – Mačva

 

 

 

Čitajte još: