Isplativa proizvodnja


Povrtarstvo Izvor: Agro Dan 01.11.2017.
Isplativa proizvodnja

Jedna od najpopularnijih i u domaćoj gastronomiji neizostavnih začinskih biljaka je celer. Pored svoje velike hranjive vrednosti i specifičnog ukusa i mirisa, njegova prednost je i u tome što se lako uzgaja na otvorenom, pošto podnosi niske temperature. U selu Batušinac zabeležili smo priču mlade poljoprivrednice koja sa uspehom uzgaja celer i ima plan da proizvodnju u narednom periodu proširi. Jelena Dinić u sela Batušinac, u Nišavskom okrugu, celer trenutno uzgaja na 80 ari. Površinu pod tom kulturom stalno povećava, pa se nada da će naredne godine celer zauzeti čitav hektar. Ceo zasad pokriven je sistemom za navodnjavanje kap po kap, a u planu je da se na polovini površine postavi folija, što bi omogućilo kasniju proizvodnju.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde...

 

 

 

 

Jelena Dinić, poljoprivrednica iz sela Batušinac