Vesti Povrtarstvo


Krompir budućnosti

Povrtarstvo objavljeno 09.12.2016.

Batat, slatki koren ili slatki krompir je još relativna novina na domaćem tržištu, podjednako za proizvođače i za potrošače. Somborska...

Opširnije

Šansa za male proizvođače

Povrtarstvo objavljeno 08.12.2016.

Firma "Polo" iz Čačka počinje izvoz kiselog kupusa na tržište Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Cilj izvoza je da mali...

Opširnije

Novi sistemi proizvodnje

Povrtarstvo objavljeno 05.12.2016.

Savetovanje povrtara, 18. po redu, održano tokom vikenda u Novom Sadu, bilo je prava prilika da se sumiraju rezultati povrtarske...

Opširnije

Visoka ulaganja za profitabilnu proizvodnju

Povrtarstvo objavljeno 02.12.2016.

Jedan od poljoprivrednika koji je u ranijim ciklusima konkurisao za subvencije i od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu dobio bespovratna sredstva...

Opširnije

Okupljanje povrtara iz Srbije i regiona

Povrtarstvo objavljeno 02.12.2016.

XVIII savetovanje povrtara, koje tradicionalno organizuju Vojvođansko društvo povrtara i Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, biće održano u...

Opširnije

Intenzivni radovi u povrtarstvu

Povrtarstvo objavljeno 26.11.2016.

Pozna jesen je period intenzivnih radova u povrtarstvu, kako u zatvorenoj, tako i u otvorenoj proizvodnji. Radovi na otvornom polju...

Opširnije

Intenziviranje povrtarske proizvodnje

Povrtarstvo objavljeno 25.11.2016.

Od pre par godina na severu Banata je povećano interesovanje za proizvodnju povrća, a ovih dana na kikindskoj pijaci kupus...

Opširnije

Šansa za domaće kooperante

Povrtarstvo objavljeno 17.11.2016.

Italijanska grupacija “La Linea Verda” počela je da gradi fabriku za proizvodnju i preradu povrća u Dobrincima kod Rume. Vrednost...

Opširnije

Dobra zarada u plasteničkoj proizvodnji

Povrtarstvo objavljeno 11.11.2016.

Danas je uspešno bavljenje povrtarstvom nezamislivo bez uvođenja novih tehnologija. Visoki, dvoslojni i grejani plastenici su standard koji donosi zaradu....

Opširnije

Ukupan rod 1,4 miliona tona

Povrtarstvo objavljeno 04.11.2016.

Ova godina bila je najbolja za krompir otkako ga je Dositej Obradović 1806. doneo iz Austrougarske u Srbiju, a knez...

Opširnije

Analiza zemljišta neophodna

Povrtarstvo objavljeno 31.10.2016.

Poznato je da je osnovno đubrenje u jesen nezamenljiva agrotehnička mera, a ukoliko je ono izostalo na parcelama predviđenim za...

Opširnije

Nekonkurentna domaća proizvodnja

Povrtarstvo objavljeno 26.10.2016.

Na zelenim pijacama i u prodavnicama širom Srbije nudi se povrće i voće iz svih krajeva planete! Uz zeleniš, u...

Opširnije

Profitabilna proizvodnja

Povrtarstvo objavljeno 22.10.2016.

Paprika je jedna od najčešće uzgajanih povrtarskih kultura u Srbiji. Razlog za to je profitabilna proizvodnja. Na području opštine Knjaževac,...

Opširnije

Korisna agro kultura

Povrtarstvo objavljeno 12.10.2016.

Bundeva je izuzetno korisna poljoprivredna kultura. S obzirom na to da nema masnoća, preporučuje se trudnicama i starijim osobama, a...

Opširnije

Namirnica sa geografskim poreklom

Povrtarstvo objavljeno 07.10.2016.

Futoški ratari počeli su da seku ovogodišnji rod kupusa, jer je sezona prodaje počela i trajaće do 1. decembra. Kilogram...

Opširnije

Nezamenjivi raštan

Povrtarstvo objavljeno 29.09.2016.

Raštan je vrsta kupusa karakteristična za primorske krajeva Jadrana. U Crnoj Gori raštan je veoma cenjen deo gurmanske tradicije i...

Opširnije

Misterija zvana batat

Povrtarstvo objavljeno 27.09.2016.

Batat ili slatki krompir i dalje je novina na našim prostorima, kako za proizvodnju, tako i za konzumaciju. To je...

Opširnije

Celo selo suši papriku

Povrtarstvo objavljeno 21.09.2016.

Povrtari u Leskovcu gaje stare domaće sorte paprike, a posebno mesto među njima zauzima nizača, autohtona vrsta koja se niže...

Opširnije

Eksperimentalna zimnica

Povrtarstvo objavljeno 13.09.2016.

Septembar i oktobar su tradicionalno u Šumadiji rezervisani za spremanje zimnice. Recepti za ostavljanje slatkog, džemova, ajvara ili turšije su...

Opširnije

Festival zimnice

Povrtarstvo objavljeno 12.09.2016.

Koceljeva je centar domaće zimnice. Kao nekada, po starim, oprobanim receptima, vredne domaćice prerađuju voće i povrće, a sve što...

Opširnije