Hrana budućnosti


Ostale teme Izvor: Agro Dan 02.11.2016.
Hrana budućnosti

Slow food je ideja o načinu ishrane nastala u Italiji 1989. godine kao kontrateža fast food-u. U Srbiji je slow food i dalje nepoznanica. Ipak, sve je veći broj onih koji su zainteresovani za ideju koju slow food nosi u sebi. Slow food je u svojoj osnovi težnja za zdravom ishranom. Kao pokret koji teži da bude globalan, Slow food razlikuje autentičnosti određenih podneblja vezanih za ishranu. Zbog toga svaki prirodni region se razlikuje u svojoj slow food ponudi.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde...

 

 

 

 

Dejan Budić, predsednik Udruženja “Slow food Novi Sad”

 

 

 

Miodrag Čupić, Društvo pčelara “Jovan Živanović”

 

 

 

Ljiljana Paušić Mojić, proizvođač gorskog kozijeg sira