Vesti Ostale teme


Borba za izmenu Pravilnika o uslovima za gajenje konoplje

Ostale teme objavljeno 11.02.2020.

Nacionalna asocijacija konopljara Srbije novoosnovana je organizacija koja okuplja brojna srodna udruženja, ali i institucije koje su deo poljoprivredne, medicinske,...

Opširnije

Zadrugarstvo se intezivno obnavlja

Ostale teme objavljeno 11.02.2020.

Zadruge u Srbiji imaju veoma dugu tradiciju. Kod nas su se pojavile  među prvima u svetu, što govori da svest...

Opširnije

Zimska škola poljoprivrede održana u Požegi

Ostale teme objavljeno 10.02.2020.

Organska poljoprivreda, srpsko selo danas, subvencije u voćarstvu i stočarstvu, samo su neke od tema koje su se mogle čuti...

Opširnije

Radi se na daljem unapređenju portala

Ostale teme objavljeno 08.02.2020.

Mnogo je mladih sa sela, koji su posle visokog obrazovanja odlučili da karijeru grade u gradskim sredinama, ili u inostranstvu....

Opširnije

Početak februara slika klimatskih promena

Ostale teme objavljeno 05.02.2020.

Prvog dana februara sa 18 stepeni oboren je rekord od kada se meri temperatura. Mnogi su spremno dočekali taj vremenski...

Opširnije

Očekuje se pad temperature narednih dana

Ostale teme objavljeno 04.02.2020.

Prethodni vikend obeležile su dvocifrene temperature, više primerene ranom proleću, nego maksimumu zime. Ipak, u prizemnom sloju vazduha bilo je...

Opširnije

Nigde tezge ne mirišu kao na Zlatiboru

Ostale teme objavljeno 04.02.2020.

Ono što je jako važno na putovanjima, jeste da se sa svakog vrati sa bar jednim suvenirom. Međutim, na Zlatiboru...

Opširnije

Drugi Kopaonik, treća Tara

Ostale teme objavljeno 03.02.2020.

Sudeći prema podacima Zavoda za statistiku, u 2019. godini najposećenija planina je ponovo, bio Zlatibor. U tom kraju boravilo je...

Opširnije

Najopasnije - sušeno meso

Ostale teme objavljeno 02.02.2020.

Upozoravajući podaci stižu iz veterinarske struke – kontrola svinjskog mesa na trihinelozu opada, a nepregledano meso koje se koristi za...

Opširnije

Organizatori iz „Kluba 100P plus“zadovoljni sadržajem i posetom

Ostale teme objavljeno 01.02.2020.

Učesnici 16.  po redu Zimskog seminara farmera, koji je održan na Tari, mogli su da prisustvuju i aktivno učestvuju u...

Opširnije

Hrana iz Srbije dragulj neotkrivene vrednosti

Ostale teme objavljeno 31.01.2020.

Evropska industrija hrane sve se više okreće ka kategoriji specijalozovane hrane. To je visokokvalitetna hrana sa posebnim benefitima za potrošača,...

Opširnije

Sledeća hajka zakazana za 1. februar

Ostale teme objavljeno 30.01.2020.

Najlepše lovačke priče nastaju na hajkama, kada se sakupe lovci iz različitih lovačkih udruženja. Tako je bilo i u selu...

Opširnije

Zdrava hrana i tradicionalne namirnice privlače turiste

Ostale teme objavljeno 29.01.2020.

Seosko - turističko domaćinstvo Mirjane Hemun na Banstolu prvo je u našoj zemlji koje je dobilo sertifikate Halal i Hasap...

Opširnije

Presudni - kvalitet, način izrade i izgled proizvoda

Ostale teme objavljeno 28.01.2020.

Dve komšinice - Svetlanu Cacu Jovanović i Anu Nikodijević povezuje mnogo toga: obe žive na selu, ponosne su na svoj...

Opširnije

Stare sorte – bolje i zdravije od novih

Ostale teme objavljeno 27.01.2020.

Još jedna novina koja je odnedavno zaživela kod nas je prva Banka gena i semena starih sorti voća i povrća....

Opširnije

Teme: agrarni budžet, subvencije, plasman

Ostale teme objavljeno 27.01.2020.

Šesnaesti Zimski seminar farmera, u organizaciji Kluba 100P plus održaće se na Tari u periodu od 26. januara do 1....

Opširnije

Rakija sve zastupljenija

Ostale teme objavljeno 26.01.2020.

U gastronomskoj turističkoj ponudi Srbije, rakija je nezaobilazna, a kako se može spremiti od najrazličitijeg voća, varijantama i ukusima nema...

Opširnije

Niz susreta od 26. do 30. januara.

Ostale teme objavljeno 26.01.2020.

Departman za poljoprivrednu tehniku Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji s Nacionalnim naučnim društvom za poljoprivrednu tehniku i...

Opširnije

Sazrevanjem junetine do vrhunskog delikatesa

Ostale teme objavljeno 19.01.2020.

U Srbiji je malo poznato šta predviđa proizvodnja starenog junećeg mesa. Upravo time bavi se jedan vlasnik mesare u selu...

Opširnije

Petogodišnji plan

Ostale teme objavljeno 19.01.2020.

Grad Leskovac je, definišući strateške ciljeve za razvoj turizma, u prvi plan stavio crkve, manastire, spomenike, ali i tradiciju, običaje,...

Opširnije