Rešenje za neregistrovane priključne mašine

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Arpad Fremond zatražio je danas da se nađe rešenje za problem poljoprivrednih proizvođača koji, kako je rekao, često moraju da plaćaju kazne, jer njihove motorne priključne mašine za poljoprivrednu proizvodnju nisu registrovane.

Saobraćajni policajci, kako je rekao Fremond na sednici Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije, neretko pišu kazne poljoprivrednicima, beleže kaznene poene, pa i oduzimaju dozvole na tri meseca, jer njihove priključne mašine nisu registrovane pre svega zato što ne mogu da prođu tehnički pregled, zbog čega je zatražio da se razmotri Pravilnik o registraciji tih mašina.

On je objasnio da se uglavnom radi o mašinama poput presa, prskalica i tanjirača koje se koriste u poljoprivredi i koje imaju dva točka pa zato moraju da se registruju, što podrazumeva da prethodno prođu tehnički pregled.

Međutim, to je za poljoprivrednike, kako kaže, problem jer one često nemaju adekvatne papire budući da su stare po 20 ili 30 godina, pa nemaju podatke o godini proizvodnje, a često ni vazdušne kočnice zbog čega ne mogu da prođu tehnički pregled.

Poslanik SVM je predložio da se na nekoj od narednih sednica Odbora za poljoprivredu pozovu predstavnici ministarstava poljoprivrede i unutrašnjih poslova, da se preispita aktuelni Pravilnik i pronađe neko rešenje.
 

Čitajte još: